Superfoods – czego nie może zabraknąć w kuchni

Superfoods – czego nie może zabraknąć w kuchni

Osławione ostatnio superfoods to głównie jagody Goi, nasiona chia oraz komosa ryżowa. I choć w Polsce są trudno dostępne to warto je kupić przez internet i stosować jako składnik codziennych potraw, gdyż są niespotykanie bogatym źródłem najróżniejszych dobroczynnych substancji. Do bardziej popularnych superfoods należą natomiast przyprawy, produkty pszczele oraz orzechy. Może to dziwić, ale produkty, których używamy na co dzień należą też do superżywności. Przyprawy wykazują silne działanie przeciwzapalne i antybakteryjne.

Pobudzają układ trawienny do pracy i wspomagają przemianę materii. Powyższe właściwości mają przede wszystkie pieprz, ziele angielskie, imbir i goździki, a także szałwia. Mleczka pszczele i miody natomiast to źródło siły, lek na zmęczenie i bezsenność, a także źródło zdrowej skóry oraz lśniących włosów. Wpływają na długowieczność, stanowią naturalne leki na alergię i zapalenia zatok. Kit pszczeli natomiast to fantastyczny lek na przeziębienia, kaszel i zapalenia górnych dróg oddechowych.

Naklejki odblaskowe https://booklet.pl/oferta/naklejki-odblaskowe są dobrze widoczne w nocy teksynaukowe.com